Hogyan járulhatnak hozzá a profi fotók személyes márkád sikeréhez?

A personal branding fotózások egyre fontosabbá válnak a mai, digitális világunkban. Különösen azok számára lehet előnyös akik vállalkozók, kisvállalkozók, szabadúszók: influencerek, közszereplők vagy olyan kreatív iparágakban dolgoznak, mint a divat vagy a zene.

Íme néhány ok, amiért érdemes fontolóra venni egy ilyen fotózást:

-Professzionális arculat kialakítása:
Ez különösen fontos lehet annak, aki a saját területén szakértőként szeretne érvényesülni.

-Egységes vizuális megjelenés létrehozása:
A fotók felhasználhatók a közösségi médiaprofilokon, a weboldalon, a marketinganyagokban és más kommunikációs csatornákon, hogy egységes vizuális megjelenést hozzanak létre, amely segít az ismertség és a bizalom kialakításában.

-Megkülönböztetés a versenytársaktól:
Egy fotózás segíthet abban, hogy kitűnj versenytársaid közül és bemutasd személyiségedet és stílusodat.

-Bizalomépítés a célközönséggel szemben: A kiváló minőségű, téged legelőnyösebb formádban ábrázoló képek biztosításával a personal branding fotózás segíthet a célközönség bizalmának kiépítésében, ami elengedhetetlen az elkötelezett követőbázis kiépítéséhez és a hitelesség megteremtéséhez.

A personal brading fotózások mindig személyre szabottak, ezért nehéz kategorizálni őket. A három legáltalánosabb típusa – szerintem – a következő:

Műtermi fotózás:
Egy hagyományosabb típusú fotózás, ahol egyszerű, egyszínű háttér előtt fotózunk. Ez a fajta fotózás kiválóan alkalmas professzionálisabb és elegánsabb megjelenés megörökítésére.

Environmental shoot / Környezeti fotózás:
Ez a fotózás egy olyan helyszínen történik, amely a személyes márkádhoz vagy iparágadhoz kapcsolódik. Ha például szakács vagy, egy környezeti fotózás történhet konyhában vagy termelői piacon. Ezek a képek kiválóan alkalmasak arra, hogy kiemeljék szakértelmedet, és vizuálisan érdekesebb hátteret teremtsenek.

Lifestyle shoot / Életmódfotózás:
Ez a fajta fotózás jellemzően hétköznapi környezetben mutat be, például otthon, egy kávézóban vagy a parkban sétálva. A cél az, hogy megragadja a személyiségedet, és hiteles módon mutasson meg téged.

Természetesen, ahány énmárka, annyi típusú fotózást tudnék ide sorolni, hiszen, ha sportoló vagy, akkor sport-és akciófotózás kategória is lehetne, zenészek esetében koncertfotózás, egyébként még a termékfotózás is ide sorolandó…

Nem csak akkor van szükséged profi képekre, ha aktívan használod a közösségi médiát, akkor is, ha például szakértőként nyilatkozol egy magazinban, előadást tartasz egy fesztiválon, interjút készítenek veled, elkészül az új weboldalad, könyved jelenik meg…. számos alkalom van egy vállalkozó életében, amikor szakértői szerepét egy előnyös fotóval meg tudja erősíteni.

Ha nincsenek ilyen képeid, vagy már régebben készültek és újakat szeretnél, keress bizalommal!
A cikket írta: Nerpel Nikoletta, portré-és divatfotós
Bővebb információ: https://nerpelfoto.hu/noi-portre-fotozas

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s