Repcemezős fotózás 3.0 – Hercegnő a naplementében

Ha tavasz, akkor repcemező! Idén már sokadik alkalommal szerveztem fotózást repcemezőbe, ezúttal hercegnős, naplementés tematikával. A repcés, meg úgy általában a virágmezős fotózásokra nagyon nehéz újdonságot kitalálni, a témával nem is törekedtem rá, ellenben utómunkával próbáltam egy olyan látványos, festőies világot teremteni, ami egyedivé teszi a sokak által megfotózott témát.

A fotózás ötlete úgy merült fel, hogy fiatal tanítványomnak, Borkának kezdtem szervezni egy izgalmas fotózási lehetőséget, ahol rutinos modellel (Ganyecz Rebeka) tudná gyakorolni a naplementés képek készítését. Viszont nem arról vagyok híres, hogy csak random kattintgatok a nagyvilágba, kellett valami tematika és pont kapóra jött, hogy vettem egy hercegnős ruhát – majd jó lesz fotózásokhoz alapon. Ilyen alapon amúgy rengeteg ruhám van, szinte egyik se jó rám :)), de fotózásokon előszeretettel használjuk őket.

Nincs hercegnő profi smink nélkül, a csapathoz Ország Anikó makeup artist is csatlakozott, aki a Bridgerton c. sorozat természetes sminkjeit alapul véve készítette el Rebeka gyönyörű sminkjét a fotózásra.

“A smink kapcsán fontos volt számomra, hogy egyszerre legyen természetes hatású, de a fények tompító hatása miatt mégis látható is. Ezért csak nagyon könnyű textúrájú alapozót vittem fel és vékony rétegben. A szemek hangsúlyozására leginkább földszíneket használtam, hiszen ezzel lehet a legtermészetesebb hatást elérni. Mivel azonban szerettem volna egy kicsit megbolondítani, így egy fényes rózsás-bronzos árnyalatot helyeztem a szemhéjak mozgópontjaira, ami így a napfénnyel izgalmas játékba kezdett és látványossá tette a sminket. A rúzs és pirosító esetében is a kevesebb néha több elvet követve, lehelet finoman használtam a termékeket, szépen eldolgozva a határvonalakat. Mindehhez pedig diszkréten highlightert adtam a csúcspontokon, így támogatva meg a modellünk tündöklését.” – Ország Anikó makeup artist.

A helyszínen egyébként sokat törtem a fejemet, felmerült a Dera-szurdok és a Dömörkapu vízesés is, de hétvégén olyan turista áradat van ezeken a helyszíneken, hogy lehetetlen fotózni – sajnos. Anikó javaslatára – hogy a szurdokba és a vízeséshez bármikor mehetek, viszont a repce most nyílik – végül bevetettük magunkat a repcésbe és milyen jól tettük!

A repcemezőhöz érve kiderült, hogy nem csak nekünk jutott eszünkbe itt fotózni, de inkább a túloldalon kattintgattak, mert onnan kevésbé látszott az M2 autóút és még a repce is több volt a háttérben, de úgy voltam vele, hogy ha zavaró a háttér, akkor kicserélem majd. Így is történt, több fotón feltűnik egy tájkép részlete az Azori-szigetekről, amit én készítettem 2 évvel ezelőtti nyaralásunkon. A két táj összhangja adja meg azt a számomra különleges, festményszerű hangulatot, amit már a fotózás előtt megálmodtam.

Így jutottunk el a “tanítványom gyakorol” c. manővertől addig, hogy együtt, partnerként alkottunk és két hasonló, mégis nagyon egyedi, kreatív sorozat született. Meg még rengeteg, tőlünk függetlenül, ugyanabban az időben, a repcemező túloldalán.

A csapat alkotói:
Fotó: Nerpel Nikoletta (a bejegyzésben található képek készítője)
Fotó: Gencsi Borka
Modell: Ganyecz Rebeka
Smink: Ország Anikó (https://www.orszaganiko.hu)
Werk fotók: Maróthy Zoltán

Írta: Nerpel Nikoletta/ Fotográfus/ nerpel.niki@gmail.com/ http://www.nerpelfoto.hu

A bejegyzésben található fotók felhasználása engedély nélkül tilos! Ha mégis teszed, nem csak szerzői, de személyiségi jogokat is sértesz vele.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s