Fotós karanténban – Szelfi variációk

Nem vagyok az a “mindent előre megtervezek” típus, mégis az idei évnek részletes üzleti tervvel, előre kigondolt kampányokkal indultam neki. Álmomban sem gondoltam volna, hogy jön egy világjárvány és bedől az egész.
Mit tesz ilyenkor egy vállalkozó? Hát újratervez. Én is ezt tettem és el is vagyok látva feladatokkal, de sajnos a fotózás kiesett, és hát nagyon hiányzott… de megtaláltam a megoldást: szelfizek! Végül is női portré… és abban jó vagyok!

Első próbálkozás – természetes fényben

Az első szelfik természetes fényben készültek, mert így volt a legegyszerűbb. Szerencsére a nappalink tele van ablakkal és velük szemben egy fehér fal is található, ami ideális háttérnek. A fényképezőgépet állványra tettem és az okostelefonomra letöltött WMU alkalmazás segítségével nem csak exponálni tudtam, hanem élőben láttam a kamera képét és még a fókuszpontot is meg tudtam telefonon keresztül határozni.

Highlighter és szőrös poncsó – természetes fényben

A következő kép már vakuval készült. Szerettem volna természetes hatású, szórt fényeket, ezért az indirekt vakuzást választottam, tehát a vaku fénye a fehér plafonról verődött vissza. Szeretem a kanapé színeit, ezért komponáltam be a háttérbe, viszont ebben a helyzetben az ablakok már oldalt voltak, ezért derítésnek szükséges volt a vaku.

Laza, otthonülős szelfi 🙂

Az utolsó önportré picit megidézi a 20-as éveket. Még sosem készült rólam olyan műtermi fotó, ami hajlik a “beauty” felé, sőt, szabadon hagytam a vállaimat, cserébe a fülbevaló és a smink öltöztet. 🙂 Örülök, hogy most már rólam is van egy ilyen felvétel, mert mindig irigykedtem azokra a hölgyekre, akikről készítettem hasonló fotókat. 🙂

Retro szelfi

Az önportrék készítése közben elkezdtem felfedezni a különböző “arcaimat”. Nem tudom, hogy fotóztam-e korábban bárkit, akinek ennyire eltérő volt a két profilja, mint a sajátom, de nem is mindenki olyan “szerencsés”, hogy háromszor kapjon arcideg bénulást mielőtt betölti a harmincat.

Továbbá rájöttem, hogy egyetlen nőnek sem ajánlom, hogy saját magát retusálja 5K-s monitoron. A szabad szemmel nem látható bőrhibák, ráncok is látszódnak és ááááááá. Az utolsó fotónál ezt az “ááááááá” részt szorozzátok meg kettővel, sőt emeljétek négyzetre, ugyanis a kemény fény mindent is megmutat. Még jó, hogy tudok retusálni. 🙂

Írta: Nerpel Nikoletta/ Fotográfus/ nerpel.niki@gmail.com/ http://www.nerpelfoto.hu

A bejegyzésben található fotók felhasználása engedély nélkül tilos! Ha mégis teszed, nem csak szerzői, de személyiségi jogokat is sértesz vele.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s