A változások és kihívások éve – ilyen volt 2019

Épp az utolsó karácsonyi bevásárlásokat intéztük a férjemmel. Az Árkád környékén araszoltunk a dugóban, amikor ránéztem a Sugár bevásárlóközpont oldalán található jelentős méretű kivetítőre… és megláttam egy általam készített fotót. Azta, dejó! – hát ilyen volt ez az év!

A 2019-es év a változások és a kihívások éve volt számomra. 2018 év végén úgy döntöttem, hogy a biztos fotós “állásomat” otthagyva, önállóan folytatom az utamat. Biztos megélhetésből a bizonytalanba, így kell ezt csinálni. :)) Mára már tudom, hogy jó döntést hoztam.

Anita Pásztor különleges ruhakölteményét fotózom az Öreg-Tölgy Kastélyban

Az év nem is kezdődhetett volna jobban, mint egy önálló fotókiállítással a Madách Színházban. Ráadásul a megnyitó ünnepséget sikerült pont a születésnapomra szerveznem. Életem egyik legjobb születésnapja volt, egy teltházas kiállítás megnyitó, telis-tele olyan emberekkel, akik fontosak számomra. 🙂 A kiállítást 3 hétig láthatta a közönség, majd a bontás után két hónappal a képanyag már az Aranytíz Kultúrházban volt megtekinthető, kiegészítve a “Merj nagyot álmodni” c. fotósorozatommal, ami gyermekotthonban élő fiatalok álmait mutatja be.

Aztán beindult az év… nézegetem a képeket és azt sem tudom miről írjak. Annyi minden történt és olyan sokrétű munkáim voltak. Fotóztam számos üzleti és személyi jellegű portrét. Úgy gondolom, hogy sok-sok csodálatos hölgy önbizalmát sikerült megerősíteni ezekkel a fotózásokkal.
Ott volt márciusban Koncz Zsuzsa Aréna koncertje is, ami után egy hétig izomlázam volt, de rengeteg “imádom fotó” született, amit azóta nagy örömömre rendszeresen jelentetnek meg online-és nyomtatott felületeken is.

Utaztunk az időben, ez lett az új hobbim, Pin-up, Gatsby, századforduló…, de nem csak vissza, hanem előre is, hiszen futurisztikus jellegű képsorozat is készült.
Bár elsősorban műteremben szoktam fotózni, gyönyörű szabadtéri portrék is készültek hölgyekről, családokról, fiatal szerelmesekről, énekesekről, zenészekről.
És az esküvők… hihetetlen boldogság, hogy ilyen sokan választottak engem életük egyik legszebb, legfontosabb napjának megörökítésére. A szűk, családi körös esküvőtől a több száz fős lagziig, minden alkalommal megtisztelőnek éreztem, hogy fotósként veletek lehetek a Nagy Napon.
Lehetne szerénykedni, de nem fogok. 2019-ben is hatalmas megtiszteltetésnek éreztem, hogy lemezborítók, magazinok címlapjára fotózhattam, vagy amikor márkák, vállalkozások honlapjának komplett képanyagát én készíthettem el. Úgy érzem, hogy a divatfotózás területén is sikerült áttörést elérnem, hiszen a megjelenések nagy részét már a divat/beauty témájú képeim teszik ki, a zenei és az üzleti fotók mellett.

Esküvő Trend Magazin

A legnagyobb eredménynek mégis azt érzem, hogy meg tudtam nyílni előttetek, elindítottam a blogomat, létrehoztam a saját, zárt Facebook csoportomat (Werk- A kamera két oldalán), ahol közvetlenebbül tudok kommunikálni, és ti is. Sőt, ősszel promóciós videót forgattunk a vállalkozásomnak, amit korábban el sem tudtam volna képzelni. Introvertált, visszahúzódó lányként, aki korábban csak akkor szólalt meg, ha kérdezték, de akkor is zavarban volt. Szerencsére erre az énemre már csak kevesen emlékeznek. 🙂

Mit várok a 2020-as évtől? Legyen legalább olyan jó, mint az előző. Jobb lehet, azért nem fogok megharagudni. 🙂 Szeretnék továbbra is egyéni, kreatív, magas minőségű fotós munkákat kiadni a kezemből, mert bárki bármit is mondjon: a minőség, az igényesség sosem megy ki a divatból.

Boldog Új Évet Kívánok minden kedves olvasómnak, követőmnek!

Írta: Nerpel Nikoletta / nerpel.niki@gmail.com/ http://www.nerpelfoto.hu

A bejegyzésben található fotók felhasználása engedély nélkül tilos!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s