A legkülönlegesebb esküvők az idei szezonból – ahogy fotósként láttam.

Beköszöntött a szeptember, lassan véget ér az esküvői szezon. Ilyenkor többször visszanézem az idei munkáimat, aminek több oka van. Egyrészt szeretem kiértékelni magamat. Mi az, amiben még fejlődhetnék, hogy szebbet, jobbat, többet adhassak az ügyfeleimnek. És mi az, ami így jó, ahogy van. Sejthetitek, hogy egy örök elégedetlen, maximalista fotós nem sok ilyet talál. 🙂
Másrészt szeretek kicsit nosztalgiázni, felidézni ezeket a boldog, mozgalmas napokat. Különösen szeretem azokat az apró részleteket, amik a nagy sürgés-forgásban megállítanak egy-egy pillanatra és általuk magamba szívhatom az esemény egyedi, megismételhetetlen jellegét.

A legszebb helyszín

Gyönyörű helyszíneken fotózhattam idén is. A kedvencem, ami egyébként nem csak a legszebb, de egyben a legtávolabbi is volt, a Hertelendy kastély.
A képeken látszik, hogy még eléggé télies a táj, ugyanis az esküvőt márciusban tartották.

A legkülönlegesebb gyűrű

Őszinte leszek, nem kérdeztem meg, hogy miből készült, de a vőlegény gyűrűje kívülről fa mintázatú volt. Az sem megszokott, hogy a két gyűrű teljesen különböző, de nagyon tetszett az ötlet, hogy egyedi, a menyasszony és a vőlegény stílusához illő ékszereket készíttettek.
Update: Kiderült, hogy a gyűrű anyaga titánium, a fekete bevonat pedig karbon. 🙂

A legkülönlegesebb dekoráció

Imádom az egzotikus tájakat, így nem meglepő, hogy a mexikói felmenők által inspirált dekoráció lett a kedvencem.

A legszebb csokor

A “legkülönlegesebb dekoráció” után a “legszebb csokor” címet is Majáéknak ítélem. A menyasszony csodaszép, egzotikus, papagájvirággal díszített csokrot készíttett az esküvőre.

A legegyedibb ajándék vendégek részére

Az ajándékot a menyasszony készítette. Süti-nyalóka. Ha jól emlékszem piskótát forgatott cukormázba és apró, színes cukorgömbökbe. Elraktam emlékbe, érdekes módon még mindig jól néz ki, pedig lassan 4 hónapos. Megenni már nem merném, de dekorációnak, emléknek imádom.

A legszemélyesebb szülőköszöntő ajándék

Viki és Gábor esküvőjén a szülők és nagyszülők festményt kaptak ajándékba, amit az ifjú pár készített, sok-sok szeretettel.

A legkedvesebb nászajándék

Vannak pillanatok, amikor nehéz nem sírni. Az is egy ilyen pillanat volt, amikor a menyasszony anyukája átadta lányának a gyermekkori cipőcskéjét, díszcsomagolásban.

Menyasszonytól a vőlegénynek, a legromantikusabb ajándék

“Azért szeretnék összeházasodni veled, mert…”
Judit készített egy fotókönyvet, melyben összeírta azokat az okokat, amiért szeretne Péter felesége lenni. A könyvben nagy szerepet kaptak a jegyesfotózáson készült képek.

A legegyedibb váltócipő

Micsoda kategória! 🙂 Kifejezetten azért, hogy megmutassam milyen szuperelegáns menyasszonyi cipőt varázsolt Zsófi egy fehér tornacipőből.

A legromantikusabb frizura

Dórának csodásan állt ez a félig feltűzött, hullámos, fonásokkal díszített frizura. A virágos fejdísz csak feltette az i-re a pontot. 🙂

Az idei szezon eseménydús volt, tele csodás és különleges esküvőkkel. És bizony előfordult olyan is, rutin ide vagy oda, hogy megkönnyeztem néhány pillanatot. 🙂 Minél több esküvőt fotózom, annál ritkábban fordul elő, de mindig meg tudnak lepni. 🙂 Maradjon is így, remélem jövőre is hasonlóan sok szeretetet, odaadást, boldogságot látok majd a Nagy Napokon!

Írta: Nerpel Nikoletta/ Fotográfus/ nerpel.niki@gmail.com/ http://www.nerpelfoto.hu
Fotók: Nerpel Nikoletta és Jakab Krisztina (second shooter)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s