Déjà vu egy kísértetkastélyban

Egy divatfotózás az Öreg Tölgy Kastélyba sordort. Belépve az épületbe a történelem részévé váltam. Szinte láttam magam előtt az elmúlt 170 évet, ahogy nemesi otthonból szükséglakássá, majd templommá, ezután iskolává és óvodává alakult át a rezidencia. A kertbe érve pedig furcsa, déja vu érzés kerített hatalmába. Újra gyermek voltam, aki minden gondját a kastély teraszán hagyva rohant le a kert végén rejlő tóhoz. Azonban hiába idézte idilli gyermekkoromat a helyszín, volt valami borzongás, valami kísérteties a levegőben, amit a hatalmas platánok és a 350 éves tölgy sem tudtak elrejteni.

A fotózás gondolata már hónapokkal ezelőtt felmerült, de a sokszereplős projektekre jellemzően elképesztően nehezen találtunk olyan időpontot, ami mindenkinek jó. Aztán az eső miatt izgultunk, de szerencsére kifogtuk azt az egy napot, amikor kellemes, napos-felhős 18-20 fok volt, míg az előző napokban folyamatos eső. Ekkora mázlit!

A koncepciót nehezen tudom megfogalmazni. Ha megkérdezik egy fotózás előtt, hogyan fognak kinézni a fotók, akkor inkább érzéseket, hangulatot tudok mondani, nem a fotók pontos leírását. Itt azt mondtam, valami nagyon elegánsat szeretnék, megjeleníteni a luxust, a felsőbbrendűséget, amit az a nő érez, aki Anita ruháit viseli. Mindezt ötvöztük egy kis mediterrán, természetközeli hangulattal, de az eredeti színeket élénkítve, már-már zavaróan tökéletes, idilli, meseszerű környezetetben látható a modell. A koncepciót tovább erősítette Orsi személye, aki kitűnően formálta meg a gyönyörű, magabiztos dívát. Ehhez a szerephez más sminket el sem tudtam volna képzelni: vörös rúzs és csillogó, arany szemhéj. Andival (sminkes) nagyon egy rugóra járt az agyunk.

Imádtam Orsi frizuráját. A kiindulópont a kreppelés volt, ami adott a hajnak egy különleges textúrát és tartást, de Nóra ezt még tovább fokozta: minden ruhához máshogy tűzte meg, különböző, látványos kontyokat alkotott.

Valami még kimaradt. Mi az, ami még elegánsabbá, kifinomultabbá teszi az outfitet? Naná, hogy az ékszerek! Kati csodálatos Pierre Lang ékszerei tették föl az i-re a pontot.

Alapvetően minden jól, haladósan zajlott. Mint egy összeszokott csapat, annak ellenére, hogy néhányukkal akkor találkoztam először. Viszont a jókedvű, kreatív alkotás mellett egész délután lappangott egy furcsa gondolat a fejünkben: mintha valaki figyelne minket. A kastélyban nem is fotóztunk, volt egy “inkább menjünk az udvarra” érzésünk.
Utólag megtudtam, hogy a kastély tulajdonosa a fotózás előtti napon, hosszú betegség után elhunyt. Talán odafentről figyelemmel kísérte a munkánkat, talán még egyszer megcsodálta a kastélyt, a kertet, a tavat, az öreg tölgyet. Talán egy darabka örökre ott marad belőle és vigyáz szeretett otthonára az időn túl is. Őszinte részvétem a családnak.

Írta: Nerpel Nikoletta/ Fotográfus/ nerpel.niki@gmail.com/ http://www.nerpelfoto.hu

“Mesél az Öreg Tölgy” projekt alkotói:
Fotó: Nerpel Nikoletta
Ruha: Pásztor Anita
Smink: Kádár Andrea
Frizura: Deres Nóra
Ékszerek: Fekete Katalin
Helyszín: Öreg Tölgy Kastély, Pusztazámor

Ha tetszett a bejegyzés, ajánlom a repcemezős fotózás történetét is. Olvasás ide kattintva: Repcemezős fotózás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s