Miről posztoljak? – ötletek nem csak fotósoknak

Biztosan veled is előfordult már, hogy csak bámultad a monitort és próbáltál kierőszakolni magadból egy új bejegyzést, de minden mondat után azt érezted, hogy ez túl erőltetett, vagy éppen nem önazonos. Ez a cikk pont az ilyen helyzetekre nyújt neked segítséget, ugyanis összeírtam azokat a bejegyzés-típusokat, amiket rendszeresen előveszek és osztok meg a közösségi oldalaimon.

Az aktuális munkám

Talán ez a legkézenfekvőbb, azért került a lista elejére. Amennyiben a modelled megengedi, biztosan te is szívesen posztolsz a legutóbbi fotózásod képeiből.

Werk vagy BTS (behind the scenes) fotó

Mutasd meg hogyan zajlik nálad, veled egy fotózás. Akár videó, akár fotó formájában örökítsd meg hogyan dolgozol.

A “láthatatlan” munkafolyamatok

Elkerülve a “te csak kattintgatsz” gondolatokat, mutasd meg a követőidnek, hogy a professzionális fotózás nem csak az expo gomb megnyomásából áll. Rendszeresen készítek szelfiket retusálás közben, de osztok meg fotókat arról is, amikor részt veszek egy szakmai rendezvényen, vagy bővítem tudásomat egy tanfolyamon.

Itt éppen oktatok, ez a fotó mindkettőnk oldalára kikerült.

Előtte-utána

A követőim szeretik a retusálás előtti és utáni képet összehasonlítani, ezért mindig olyan képet választok ehhez, ahol látványos a különbség. Olyat, ahol nem csak a bőr retusálása, hanem a környezet átalakítása is zajlott.

Színes vagy fekete fehér?

Mégha számodra egyértelmű is a válasz… A fotó megítélése szubjektív, egy-egy egyszerű kérdéssel aktivitásra buzdíthatod a követőidet.

Büszkeségek

Oszd meg azt is, ha valamire büszke vagy. Megjelennek a fotóid egy honlapon, egy magazinban vagy éppen saját kiállításod lesz? Mindenképp posztolj róla.

A küldetésed, a miérted

Arról is érdemes írni, hogy miért foglalkozol a fotózással. Mi a célod, küldetésed vele, miért pont azt a területét választottad a fotózásnak, amit.

Történetek

Egy-egy fotózásról írhatsz hosszabban is. Milyen problémával keresett meg az ügyfeled, hogyan zajlott a fotózás, hogyan érezted magad, miben volt ez más, mint az eddigi munkáid? Tehát az első pillanattól kezdve az utolsóig, meséld el a közös munka során szerzett élményeket.

Állatos posztok

Az internet legnépszerűbb bejegyzéseiben mindig cuki kisállatok szerepelnek. Elsősorban macskák. Az “állandóan a monitor mellett alvó” macskámat rendszeresen rácsempészem a retusálós werkjeimre.

Vélemények, visszajelzések

Az elégedett ügyfelek véleménye, visszajelzése is erősíti a márkádat, ezért alkalomszerűen mazsolázz az eddig beérkezett kedves levelekből (vagy értékelésekből az üzleti oldaladon). Természetesen megosztás előtt kérdezd meg az ügyfeledet, hogy beleegyezik-e (privát levél esetében).

Egy kis érdekesség

A személyes tartalmakat még a szakmai oldalon is jobban szeretik. Az eddigi legnépszerűbb posztom egy közös fotó a férjemmel, amikor is Vajna Tímea kijelentésére reagáltam, mely szerint fél attól, hogy összejön egy csóróval, például egy zenésszel. A bejegyzésben megírtam, hogy én viszont örülök neki, hogy a sors éppen egy zenésszel hozott össze. Az írásnak semmi szakmai tartalma nem volt.

Fotó: Risa Anita

Ha egyik ötlet sem hozott lázba, akkor a mai napra engedd el a posztolást, ne gyárts muszájból tartalmat. Csak akkor írj bejegyzést, amikor úgy érzed, hogy meg szeretnél osztani valamit másokkal, amikor ezt szívesen és nyíltan teszed.

Írta: Nerpel Nikoletta/ Fotográfus/ nerpel.niki@gmail.com/ http://www.nerpelfoto.hu

A bejegyzésben található fotók felhasználása engedély nélkül tilos! Ha mégis teszed, nem csak szerzői, de személyiségi jogokat is sértesz vele.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s