Nagy Nap: Fotók a készülődésről? Mondj IGEN-t!

A legtöbb esküvői ajánlatkérés esetében a “Szeretnétek, hogy a készülődést is megörökítsük?” kérdésre a “nem tudjuk”, “majd meglátjuk”, “háááát” válaszok szoktak érkezni. Talán azért, mert kicsit ijesztő belegondolni abba, hogy vadidegen emberek (=fotósok) tartózkodnak körülöttünk, miközben küzdünk a hatalmas menyasszonyi ruhával vagy éppen fogalmunk sincs hogyan kell szabályosan megkötni egy nyakkendőt. 🙂

Nézzük a másik oldalt, a fotós oldalt, vagyis engem. Az esküvő napján a kedvenc részem a készülődés fotózása (ha a kreatív, beállított képek készítését nem számoljuk, de ezt egyre gyakrabban az esküvőtől eltérő napra tesszük). Rengeteg gyönyörű pillanatot lehet elkapni, leginkább a jegyespár és az örömszülők közötti érzelmekre gondolok, de a legjobb barátok, barátnők könnyei, ölelései is ide tartoznak. Ekkor még nem indult el (annyira) a napi rohanás, van ideje a szűk családnak, barátoknak egymással foglalkozni, kifejezni mennyire örülnek a leendő ifjú pár boldogságának.

A készülődés időtartama arra is lehetőséget nyújt, hogy lefotózzuk az esküvői kellékeket: gyűrűk, menyasszonyi ruha, öltöny, csokor, cipők, egyéb kiegészítők, dekoráció. Ezt általában addig tesszük meg, amíg a menyasszony sminkje elkészül, hiszen félkész sminket nem fotózunk, már csak az utolsó simításokat.

Na de hogyan viselkedjünk természetesen idegenek társaságában?
Mire eljön a Nagy Nap már nem leszünk azok. 🙂 Legalább kétszer találkozunk az esküvő előtt (a szerződés megkötésekor és a jegyesfotózáson), valamint többször beszélünk telefonon, vagy váltunk e-malt az esküvő részleteiről. Gyakran az esküvő napján már mi vagyunk azok, akik segítenek felhúzni a cipzárt, bekapcsolni a nyakláncot, megigazítani a nyakkendőt, a fátylat, vagy előkerítjük XY-t, aki még mindig nem intézte el ezt és ezt… 🙂 Tehát kialakul egy bizalmi viszony, ami szerintem nagyon fontos és ez garancia arra is, hogy olyan képek készüljenek a Nagy Napon, amik igazán visszaadják annak hangulatát, és azt a szeretetet, amit egymás iránt éreztek.

A fotók szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk kizárólag a fotós (www.nerpelfoto.hu) és a képen szereplő személy(ek) beleegyezésével történhet.

2 című bejegyzés “Nagy Nap: Fotók a készülődésről? Mondj IGEN-t!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Igen, a legtöbb párt nem érdekli ez a lehetőség, idegenkedik tőle vagy elutasítja, vagy csak úgy éppen, hogy csak, minden lelkesedés nélkül beleegyezik. Ez a mostani modernkori fotózásban lett divatos, régebben ilyet nem csináltak, valószíűleg ezért is fura sok embernek.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s